Kırmızı Kutu (FDR)
Lion Air (JT 610) kazası aydınlanmaya devam ediyor.
Edition.cnn.com’da 6 Kasım 2018’de yayımlanan bir haberde uçağın uçuş hızı (hava hızı) gösterme sistemindeki arızanın uçağın son dört uçuşunda devam ettiğinin belirlendiği duyuruldu.
Masrur Jamaluddin ve Helen Regan’ın Endonezya’nın Endonezya Ulusal Ulaştırma Emniyet Komitesi (National Transportation Safety Committee-KNKT) Başkanının yaptığı açıklamaya dayandırdığı haberinde, uçağın son dört uçuşunda bu sistem hatalı değerler göstermiş. Bu uçak, kazayla sonlanan son uçuşunu 29 Ekim 2018 sabahı yapmıştı.
Bu bilgi uçağın denizden çıkarılan Uçuş Veri Kaydedicisinden (Flight data Recorde-FDR; Kırmızı Kutu !) sağlanmış.
Bu kazanın incelemesi çalışmalarına Boeing ve NTSB (ABD Ulusal Ulaştırma Kurulu) de temsilci bulundurmakta.
Kaza anında pilotun uçağı ‘elle kumanda’ (manual) modunda uçurmakta olduğu da belirlenenler arasında.
Bu arada, enkaz araştırmasında görev alan dalgıçlardan biri de, bu aramalar esnasında hayatını kaybetti.
Bir önceki uçuşta, hava hızı ve yükseklik göstergelerindeki değerlerin güvenilmez olması sebebiyle, uçağı kullanmakta olan Kaptan Pilotun kumandayı Yardımcı Pilota (First Officer) devrettiği biliniyor.
Bu kazanın, otopilotun rolü / katkısı açısından, 19 Mart 2016’da meydana gelen FlyDubai Boeing 737-800 kazasıyla bir benzerliği mevcut olabilir.
Endonezya yetkililerinin açık-tavrı, bu incelemenin kısa sürede sonuçlandırılacağını düşündürmekte.
Yararlanılan Kaynaklar:
https://edition.cnn.com/2018/11/05/asia/lion-air-crash-plane-intact-intl/index.html
http://avherald.com/h?article=4bf90724&opt=6144
One thought on “Uçak arızalımıydı…? ( What was malfunctioning for last flights …?)”
Yorumlar kapalı.