(Kaynak: The New York Times)
10 Ocak 2020; 12:01
Yeni iddia: Bir değil, iki füzeyle…!
https://www.dailymail.co.uk/news/article-7872337/Iran-accuses-big-lie-missile-claims.html
Hedefe yönelen füze izi (iddia).
Hedefte patlayan füze (iddia).
https://www.thesun.co.uk/news/10703616/iran-plane-shot-down-missile-chilling-video/
10 Ocak 2020; 08:43
Ukrayna uçağının bir füzeyle-istenmeden-düşürüldüğü hususundaki iddialar güçlenmekte.
9 Ocak 2020; 13:26
Enkaz mahallinde (!) füze parçası
(Şimdilik, Dış basında sadece bir iddia.)
…………………
(Kaynak: dailymail.com)
……………….
9 Ocak 2020; 09:18
http://avherald.com/h?article=4d1aea51&opt=0
Uçuş No: PS-752, 167 yolcu, 9 kişi-mürettebat, yolcuların 146’sı İran, beşi Kanada, ikisi Ukrayna, dördü İsveç, onu Afganistan vatandaşı. (Bir kısım yolcuda birden fazla ülke pasaportu vardı. Bu ülkeler kaza incelemesine katılma hakkı olan ülkeler.)
Uçakla radar iletişimi 06:16 L’de kesilmiş.
Uçağın enkazı Parand bölgesinde (Tahran) bulunmuş.
Uçuş ekibi, herhangi bir acil durum bildiriminde bulunmamış.
Yine de, video’dan, uçağın havalandığı piste dönüş yapmaya çalıştığı söylendi.
Uçak, kalkıştan beş dakika sonra düşmüş.
Kaza İncelemesine uçağın ve motorlarının imalatçısı olan firmalarla, yolcuların ait olduğu ülkelerin sivil havacılık yetkililerinin de katılması söz konusu. (Bu durum, kaza inceleme bulgularının gizlenme olasılığını azaltır !)
Kaynağı motor parçaları veya başka bir şey olabilecek şarapnel delikleri.
(Kaynak: dailymail.com)
İran yetkilisinin yaptığı açıklamada, bu kazaya hasarlanan bir motorun sebep olduğu beyan edilmiş. Uçağa içinden veya dışarıdan bir terör saldırısı olasılığı, şimdilik, olasılık dışı görülmüş.
Yine de, uçağın bir füzeyle düşürülmüş olabileceği yönünde de iddialar mevcut !
………………………………………….
düştüğü duyuruldu. (Bu uçağın, daha önce düşen Boeing 737’lerle aynı tipte olsa da, uçuş yönetimi yazılımının farklı olduğu söyleniyor.) Uçakta bulunan 170+ yolcu me mürettebattan kurtulan olmadığı bildiriliyor. Uçağın ‘teknik problemler’ sebebiyle düştüğü söylenmekte. Bölgedeki askeri harekatın, meydana gelen bu kazaya yol açıp açmadığı merak konusuydu.
Uçak, kalkıştan 2 dakika kadar sonra, havaalanından da 20 km kadar uzakta bir sahaya düştü.
(Kaynak: Flight24 radar; NY Times)
-
- Uçak Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gitmekteydi.
- Uçağın düşüşünü gösterdiği ileri sürülen bir video’da, karanlık gökyüzünde bir ışık / ateş kaynağının, belirli bir açıyla, yavaş bir şekilde yere düştüğü ve takiben bir patlamanın meydana geldiği görülmekte. Bunun kazaya ait bir görüntü olup olmadığı henüz bilinmemekle birlikte, uçakta uçuş esnasında bir (motor ?) yangının meydana gelmiş olması da olası.
- Bu kazaya bir sabotajın yol açıp açmadığını da, herhalde, yakında öğreniriz. (İran’ın, bu kazaya teknik-mekanik bir arızanın yol açtığını, hemen, söylemesi biraz düşündürücü !)
- Bu son olaylardan sonra, havayolu ulaşımının daha tehlikeli bir hale geldiğini söylemek mümkün.
Yorum yazabilmek için oturum açmalısınız.