Güncelleme 3 8.2.2020
http://avherald.com/h?article=4d2e6a8d&opt=0
(Bu sitede, özellikle bir okuyucunun yorumu incelenmeye değer…!)
“Weather scientist SatWx Aviation (see video with flight and weather animation below) stated: “As PC-2193 landed there was a rapidly developing thunderstorm moving over the airfield.”
Güncelleme 2 19:33
İnişte uçağın tekerleklerinin yere değmesi gereken yer : Yeşil bölge.
Tekerleklerin gerçekte yere değdiği yer: Kırmızı bölge.
(İniş soldan sağa.)
(Kaynak: Aşağıdaki video)
Güncelleme: 6.2.2020 07:50
http://avherald.com/h?article=4d2e6a8d&opt=0
Uçakta bulunanlardan üç kişinin öldüğü duyuruldu. Bu haber sitesinde açıklanan bir okuyucu bilgilendirmesi-görüşü oldukça vahimdi. Umarız doğru değildir:
5 Şubat 2020, halkımız için kolay unutulamayacak bir gün oldu.
Önce, peş peşe çığ düşmesi sebebiyle kaybedilen hayatlar… Sonra da bir uçak kazası…
Neyse ki, şu ana kadar, uçak kazasında ölen olmadığı söylenmekte; umarız öyledir…
Ticari havayolu firmamıza ait (PC-2193 sefer sayılı) Boeing 737-800 tipi bir uçak İzmir’den İstanbul’a gerçekleştirdiği uçuşun sonunda, Sabiha Gökçen Havalimanına inişi esnasında pistten çıktı ve parçalandı. Uçakta 177 kişi bulunmaktaydı.
Uçağın pistten sonra durduğu yer.
(Kaynak: avherald.com)
‘Avherald.com’da yayımlanan haberde, ‘o6’ numaralı piste inen bu uçağın, pistte duramayarak, toprak alana çıktığı, pistbaşından 200 metre uzaktaki bir çevre duvarına çarparak parçalandığı duyuruldu. Aynı sitede, uçağın sert iniş yaptığı da belirtildi.
Uçağın Transponder’inin yayımladığı ‘Mode-S’ verisine göre, uçak pistin son 1000-1500 metrelik kısmına, 130 Knots hızla, havacılıkta ‘uzun ve yüksek hızlı oturma’ olarak tanımlanan (long and hot) bir iniş yaptı. Takiben, 63 Knots hızla pistten (sola doğru kayarak) çıktı. Uçağın pist sonundaki ‘localizer’ antenine de çarpmış olabileceği tahmin ediliyor.
Avherald.com adlı haber sitesine görüş yazanlar içinde, hava durumu ve rüzgar yönü / şiddeti dikkate alınarak, ’06’ numaralı piste inişin (kaza anındaki yüksek kuyruk rüzgarı sebebiyle) hatalı bir seçim olabileceğini , uçağın piste son yaklaşmasında hızının yüksek olduğunu ileri sürenler oldu.
Şu ana kadar bilinenlerden, meydana gelen bu kazaya, rüzgarın değişen şiddeti ve yönü sebebiyle, meteorolojik şartların da katkıda bulunduğunu söylemek mümkün. Bugün ülkemizin birçok bölgesinde yüksek hızlı rüzgarlar beklenmekteydi.
Bu ‘pistten çıkma olayı’ aynı firmanın son bir ay içinde yaşadığı ikinci olaydı. İlki İstanbul Havalimanı pistinde yaşanmıştı.
Avherald.com adlı haber sitesine görüş yazan bir kişi, uçakta meydana gelen parçalanmanın duvara çarpmadan ziyade, pist sonunda mevcut olan bir tepeye, sekerek çarpması sebebiyle meydana geldiğini söylemiş. Bu haber sitesinde başka düşündürücü iddialar daha mevcut. Bu kazadan doğrudan / dolaylı etkileneceklerin bu siteyi incelemelerini öneririz.
Yararlanılan Kaynaklar:
http://avherald.com/h?article=4d2e6a8d&opt=0
Yorum yazabilmek için oturum açmalısınız.